Istanbul Emniyeti DEAŞ Hücresini Çökertti: Tacikistan ve Kırgızistan Kökenli Üyeler Yakalandı!

Saldırı hazırlığındaki iki terörist İstanbul’da yakalandı! Jandarma ve polis kıyafeti ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele ekipleri, terör örgütü DEAŞ’la bağlantılı oldukları düşünülen 2 kişilik hücreyi mercek altına aldı. Tacikistan ve Kırgızistan kökenli olan hücre üyeleri, çeşitli suç ve terör ağlarına karşı operasyonlarını sürdüren emniyet güçleri tarafından takip edildi. Şüphelilerin Pendik’teki bir evin bodrum katında saklandığı bilgisine ulaşan ekipler, baskın düzenledi.

Operasyonda, Tacikistanlı Fazıljon A. ve Kırgızistanlı Zulfııa S. gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, hücre üyelerinin kullanmayı planladığı jandarma üniforması, polis yeleği, araç çakar tertibatı, bıçak ve silah kılıfı gibi örgütsel malzemeler bulundu. Eylemi planlayanın “Abu İsmail” kod adlı Tacikistanlı Fazıljon A. olduğu belirlendi.

Örgüt üyelerinin Türkiye’de terör eylemi gerçekleştirmeye hazırlandıkları ortaya çıktı. İfadeleri alınan zanlılar, mahkemeye çıkarıldıktan sonra Fazıljon A.’nın tutuklandığı ve Zulfııa S.’nin sınır dışı edildiği öğrenildi. Hücre üyelerinin planladığı saldırının engellenmesiyle ilgili detaylar henüz açıklanmadı.