İstanbul Esenyurt’ta Yaşanan Şiddet Olayı: Kamuoyunda Infial Yaratan Görüntüler Ortaya Çıktı

O zorba cezaevinde

İstanbul Esenyurt’ta, son günlerde yayınlanan videolar büyük tepki topladı. Bir grup mahalle sakini, sokaktan yükselen bağırma sesleri üzerine olay yerine gittiğinde, bir kadına şiddet uygulandığını gördü. Kadın bayılmış haldeydi ve daha önce saldırgan tarafından darp edilmiş şekilde minibüse bindirilmeye çalışılıyordu.

Bu korkunç anları kaydeden bir mahalle sakini, polisi arayacağını belirttiğinde, saldırgan tehditler yağdırmaya başladı ve “Yarın senin için de geleceğim” dedi. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, İstanbul Valisi Davut Gül devreye girdi ve saldırganın kimliği, kullandığı minibüsün plakasından tespit edildi. Bu kişi 11 suç kaydı olan Şeyhmus Dağ’dı. Kendisiyle birlikte Elif I. da olay yerinde bulundu. Her ikisi de Esenyurt’ta gözaltına alındı. Vali Davut Gül, sosyal medya hesabından gözaltıları duyurarak “Hak ettiği cezayı alacağından emin olabilirsiniz” dedi.

Şeyhmus Dağ, polise verdiği ifadesinde, D.S. adlı kişinin aşırı alkollü olması nedeniyle kendisini minibüsten aşağı attığını ve kendisinin de sinirlendiğini iddia etti. D.S. ise hastanede verdiği ifadesinde, o gece tanıştıkları Şeyhmus Dağ’ın parasını istediğini öne sürdü. Şeyhmus Dağ ve Elif I., polis merkezinde geceyi geçirdikten sonra bugün sabah saatlerinde Büyükçekmece Adliyesi’ne gönderildi. Savcılık ifadesinin ardından Elif I., adli kontrolle serbest bırakıldı. Şeyhmus Dağ ise ‘kasten yaralama’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.