İstanbul Hastanesinde Sıcak Su Borusu Patladı

Yeni doğan yoğun bakımında tesisat patladı:  Bir bebek hayatını kaybetti

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Durum Hastanesi’nde Sıcak Su Borusu Patladı

İstanbul’da dün gece yarısı saat 00.02’ye yakın bir saatte, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne bağlı Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesi koridorunda bulunan sıcak su borusu patladı. Delinen borudan fışkıran 70 santigrat derecedeki sıcak su, alçıpan asma tavanın dökülmesine sebep oldu. Koridor ve çocuk yoğun bakım ünitesindeki sıcaklık, sıcak su ile temas edince etkilenerek ortalık buhar alanına dönüştü ve görüş alanı kısıtlandı.

Hastanedeki nöbetçi doktor ve hemşireler, borunun patlaması sonrası hızla çocukların yanına koşup, teknik ekibi ve itfaiyeyi bilgilendirdi. Gece 00.11’de ihbar alan itfaiye ekipleri olay yerine gelerek bebeklerin taşınmasında yardım etti. Hastane personeli ve itfaiye, 8 bebeği başka bir bloka nakletti. Teknik ekip ise boruya müdahale ederek sıcak su tesisatını kapattı.

Hastanede bulunan bebeklerden 3’ü mekanik ventilasyona bağlı olup, diğer 5 bebeğin ise kendi solunum tedavilerine devam edilmekteydi. Ancak, durumu kritik olan 800 gram civarında prematüre bir bebek, taşınma sırasında hayatını kaybetti. Diğer bebeklerin ise yedek doğum ünitesinde normal stabil tedavilerine devam edildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.