İstanbul Kadıköy’de Tantanacı Hırsızlık: 6 Kadın Çocuklarıyla Birlikte Dükkânlarda Soygun Girişiminde Bulundu

Öğle yemeğini bile çaldılar: Bir dakikada soydular

İstanbul Kadıköy ilçesinde, geçtiğimiz gün saat 13.00 sularında, 6 kadın çocuklarıyla birlikte dükkânlara girdi ve hırsızlık yapmak için sinir bozucu bir yöntem olan tantanacılık kullanmaya çalıştı. Kadınlar, bir arada dükkânlara girdi ve birden fazla ürünün fiyatını sorarak dükkân sahiplerini meşgul etmeye çalışırken, aynı anda malzemeleri çalmaya kalkışıyorlardı. Bu şüpheli hareketlerini fark eden bazı esnaf, kadınları dışarıya çıkardı. Ancak kadınlar, son olarak caddedeki Katina Veteriner Kliniği’ne girdi. İçeride Zanna Bessonova adında 42 yaşında biri vardı. Bessonova, kendisini oyalamak isteyen kadınları dışarı çıkartmak için çaba sarfetti, ancak başarısız oldu. Kadınlar bağırmaya ve çağırmaya başladıklarında, Bessonova, yardım için yan dükkâna gitmek üzere dışarı çıktı. Bir dakika sonra geri döndüğünde, kasadaki 70 bin TL, 10 bin TL değerinde mama ve eşyaların yanı sıra öğle yemeği de çalınmıştı.

Tantanacılık yöntemini kullanan hırsızlık yapan kadınlar, güvenlik kameralarına yakalandılar. Yaşadıklarını anlatan Zanna Bessonova, saat 13.30 gibi 6 kadının çocuklarıyla birlikte geldiğini ve ellerinde 200 TL olduğunu söyledi. Kadınların birçok ürünün fiyatını sorduğunu belirten Bessonova, bu durumla baş edemediği için yan taraftaki halı mağazasını aramak istediyse de telefonun meşgul olduğunu fark etti. Yardım istemek için yan dükkanın tarafına geçtiğinde, geri döndüğünde çantalarının boş olduğunu ve ürünlerin çalındığını gördü. Hatta öğle yemeğinin bile çalındığını fark etti.

Veteriner kliniğinin sahibi Gizem Canbay ise olayı duyduğunda şok olduğunu ve hemen geri döndüğünü belirtti. Kasadaki 70 bin TL’nin de çalındığını aktaran Canbay, o paranın üzerinden 30 dakika sonra bir ödeme yapacaklarını söyledi. Olaydan sonra polise haber verdiklerini ifade eden Canbay, kadınların güvenlik kameralarında görüntülendiğini de belirtti. Kadıköy gibi bir yerde, böyle bir şeyin açıkça yaşanmasının çok saçma olduğunu dile getirdi.