İstanbul Mahkemesi, Özgür Kavi’nin Tahliyesine Karar Verdi: Carmen Maria T. İçin Yakalama Kararı Bekleniyor

Tepki çeken olayda yeni gelişme! Bebek sahilinde cinsel ilişkiye girenler için karar verildi

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık Özgür Kavi’nin duruşmada hazır bulunduğu belirtildi. Ancak, hakkında yakalama kararı bulunan Carmen Maria T’nin ise duruşmaya katılmadığı bildirildi. Sanık Özgür Kavi, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Carmen Maria T’nin yakalanmasını beklemeye karar verdi ve yakalandığında akıl hastası olup olmadığını belirlemek için akıl ve ruh sağlığı hastanesine gönderilmesine hükmetti. Delillerin toplanmış olması ve tutuklu kaldığı sürenin dikkate alınmasıyla birlikte, sanık Özgür Kavi’nin yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın polis merkezine imza atma şartlarıyla tahliyesine karar verildi. Hakim, duruşma boyunca adli kontrol hükümlerine uymaması durumunda tekrar tutuklanacağını da hatırlattı.

İddianamede, Carmen Maria T’nin “Hayasızca hareketlerde bulunmak” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Akıl hastalığı nedeniyle bu suçtan hapis cezası verilmeyip yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınması öngörülen iddianamede, diğer sanık Özgür Kavi’nin ise “Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı” ve “Hayasızca hareketlerde bulunmak” suçlarından 6 aydan 19 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.