İstanbul Operasyonunda Tahliye Heyecanı

Son dakika... Polatlar davasında ara karar açıklandı: Engin Polat ve 3 sanık tahliye edildi

İstanbul Merkezli Operasyonda 24 Şüpheli Gözaltında

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren devam eden operasyonlar kapsamında, Dilan Polat ve eşi Engin Polat da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma sonucunda 16 şüpheli tutuklandı ve 27 şirkete kayyum atanmasına karar verildi.

Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran’daki aylık tutuklama incelemesinde, Dilan Polat’ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile diğer isimlerin adli kontrol hükümleri uygulanıp tahliye edilmesine hükmetti. Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz tarafından yapılan itiraz sonucu, Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Dilan Polat’ın tahliyesine karar verdi.

Engin Polat ve 3 Sanık Tahliye Edildi

Dilan Polat ve Engin Polat’ın yargılandığı ‘kara para aklama’ davasında mahkeme, 4 tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine karar verdi.

Dilan Polat’ın Sevinç Çığlıkları

Haberi alan Dilan Polat sevinç çığlıkları atarak duygularını dile getirdi. Eşi Engin Polat’ın tahliye haberini yakınlarıyla paylaşan Dilan Polat, “Allah’ım şükürler olsun. Devletimiz sağ olsun. Çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Dilan Polat, kızı Milda’yı arayarak, “Baban tahliye oldu, seni almaya geliyoruz” diyerek sevincini paylaştı.

Dilan Polat’ın İlk Paylaşımı

Tahliye kararı sonrası sosyal medya hesabından ilk paylaşımını yapan Dilan Polat, ‘Enerji’ şarkısını dile getirdi. Kız kardeşi Sıla Doğu da ablasının tahliye kararını kutlayarak sevincini ifade etti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yasa dışı yollardan edinilen paraların aklamaya tabi tutulduğu ve örgütün faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verildi. İddianamede, Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin çeşitli suçlardan cezalandırılması talep ediliyor.