İstanbul Pendik’te Kurye Taciz ve Darp Olayı

Tacizci kurye ve zorba ağabeyine dava açıldı

İstanbul Pendik’te Kurye Tarafından Taciz ve Darp Olayı

İstanbul Pendik’te yaşayan Burçin B. (30) adlı kadın, 3 Eylül tarihinde börek siparişi verdi. Siparişi teslim eden kurye İbrahim Demir (18) daha sonra kadının numarasını alarak Whatsapp üzerinden mesaj attı. Mesajında “Yanlış anlamazsanız, nasıl desem, yani çok hoş bir bayansınız” ifadesini kullandı.

Bu durum karşısında tepki gösteren Burçin B., kuryenin numarasını engelledi ve eşi Uğur B.’ye durumu anlattı. Uğur B. ise sinirlenerek kuryenin çalıştığı yer olan börekçiye gitti ve burada kurye İbrahim Demir’e saldırdı.

Olaya kardeşi Ömer Demir de dahil olunca tartışma büyüdü. Ömer Demir (21), kadının kocası Uğur B.’ye bıçakla saldırdı ve birlikte Uğur’u darp etmeye başladı. Ayrıca, Ömer Demir tacize uğrayan Burçin B. ve eşi Uğur’a karşı tehditler savurarak küfretti.

Taciz ve darp olayının ardından çift savcılığa başvurdu. İki kardeş tutuklandı ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili ayrı ayrı soruşturmalar başlattı.

Taciz suçlamasına ilişkin soruşturma 6 Eylül’de tamamlandı ve iddianamede, kurye İbrahim Demir’in ‘haberleşme aracı yoluyla taciz’ suçundan 3 yıl hapis cezası, ‘silahla basit yaralama’ suçundan da 1.5 yıl olmak üzere toplam 4.5 yıl hapis cezası talep edildi. Ağabeyi Ömer Demir ise ‘silahla kasten basit yaralama’, ‘silahla tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından toplam 8.5 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.