İstanbul Pendik’te Miras Nedeniyle Çıkan Silahlı Kavgada 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Pendik’te miras kavgası: 4 ölü

İstanbul Pendik ilçesinde, aile içerisinde miras nedeniyle ortaya çıkan silahlı bir kavgada, Osman Özkul (51), Dilek Özkul (45), Efe Burak Özkul (25) ve Zafer Öztürk (48) hayatını kaybetti. Olay, Çamlık Mahallesi Meşe Sokak’ta bulunan bir sitede meydana geldi. Aile fertleri arasında mirasla ilgili bir tartışma otoparkta başladı ve zamanla büyüdü. Tartışma esnasında Ö.Ö., silahını çekerek aile üyelerine ateş etti. Silah seslerinin yankılandığı bu vahim olayda, Osman Özkul, Dilek Özkul, Efe Burak Özkul ve Zafer Öztürk hayatını kaybetti. Yaralanan Meltem Müzdelife Öztürk ise hemen hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybeden 4 kişinin cesetleri otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Olayın yaşandığı sitede görevli yönetici Nihat Kaplan, durumu şu şekilde anlattı: “Ben bu sitede yaklaşık 10 yıldır görev yapmaktayım ve zaman zaman küçük çaplı problemlerle karşılaştığım oluyordu. Miras davası gibi konular yüzünden aralarında sorunlar yaşanıyordu. Silah seslerini duyduğumda hemen otoparka koştum. Orada insanların birbirine saldırdığını gördüm. İki kişiyi tutabildim ancak bu esnada silahlar da ateşleniyordu. Ardından güvenlik ekiplerine haber vermek için hızla emniyete koştum. Polisler geldikten sonra beraber otoparka gittik. Hepsi kanlar içinde yerde yatıyordu.”

Bu olay, aile içerisinde çıkan miras anlaşmazlığı sonucunda gerçekleşmiştir. Şiddetin böylesine trajik sonuçlara yol açması son derece üzücü bir durumdur. Olayın detayları hala araştırılıyor ve yetkililer sorumluları adalet önüne çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu tür şiddet olaylarının bir daha yaşanmaması umuduyla, ailelere ve topluma barış, anlayış ve uzlaşı çağrısı yapıyoruz.