İstanbul Plajlarında Yüksek Ücretler Vatandaşları Şikayetçi Ediyor

İstanbul plajları Bodrum’u aratmıyor

İstanbul’da yaz mevsimiyle birlikte plajlar ve sahiller kalabalıklaşmaya başladı. Şile, Sarıyer, Büyükçekmece, Bakırköy, Adalar ve Silivri gibi bölgeler için birçok ücretsiz halk plajı ve ücretli tesisler bulunuyor. Tesislerin büyük bir bölümü sadece şezlong ve şemsiye hizmeti sunarken bazıları otopark ücreti de dahil olmak üzere ek hizmetler sunuyor.

Şile’de birçok tesiste hafta içi kişi başı giriş ücretleri 150-400 TL arasında değişiyor, hafta sonları ise 300-400 TL aralığında. Silivri’deki ücretler ise hafta içi veya hafta sonu ayrımı olmaksızın 250-300 TL arasında değişiyor. Büyükada’da hafta içi giriş ücretleri 150-300 ve hafta sonu ise 150-450 TL arasında değişiyor. Heybeliada’daki bazı plajların giriş ücretleri diğer bölgelere kıyasla daha yüksek; hafta içi 300-480 TL ve hafta sonu 400-560 TL aralığında. Kurban Bayramı’nda bazı işletmelerin hafta sonu ücretleri uygulayabileceği söyleniyor.

İstanbul’da mavi bayraklı 1 plaj dahil olmak üzere 90 tane denize girilebilir alan var. Ancak özellikle özel tesislerde yüksek ücretlendirme nedeniyle bazı vatandaşlar şikâyetçi. Tesislerin fiyat farklılıklarına dikkat ederek tercih yapmaları öneriliyor.