İstanbul Sağlık Skandalı!

CİMER'e yapılan şikayette bunlar yazılmış... Yenidoğan çetesinin organizasyon şeması ortaya çıktı: İşte örgütün tepe ismi ve yöneticileri!




İstanbul Sağlık Skandalı Ortaya Çıktı

İstanbul Sağlık Skandalı Ortaya Çıktı

27 Mart 2023 tarihinde CİMER üzerinden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne ulaşan ve 21 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne iletilen ihbarın ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan fezlekede, CİMER’e yapılan ihbarda şu ifadelere yer verildi: “Eski PKK hükümlüsü ve şu anki İYİ Parti üyesi Reyap Hastanesi yenidoğan yoğun bakım doktoru Fırat Sarı ve İlker Gönen SSK’yı dolandırmaktadır.”

Fezlekede belirtilen şüphelilerin, yenidoğan yoğun bakımları işletmek amacıyla birçok hastanenin yenidoğan yoğun bakımlarını kiralayarak gece nöbetçi doktor bulundurmadıkları ve insani ve tıbba uygun olmayan koşullar yaratıp birçok bebeğin ölümüne sebep oldukları ifade edildi. Ayrıca şüphelilerin 112 komuta kontrol merkezine rüşvet vererek yasadışı yollarla bebek satın aldıkları ve milyonlarca Türk lirası kazanç elde ettikleri belirtildi.

Fezleke kapsamında yapılan çalışmada, 41 şüphelinin suça karıştığının tespit edildiği ve suç örgütünün işleyişinin detaylarıyla ortaya çıkarıldığı bildirildi. Örgütün, uygun olmayan şekilde hastanelerden sevk edilen bebek hastaları üzerinden yüksek gelir elde ettiği ve SGK’yı zarara uğrattığı belirtildi.

Fezlekede açıklanan bilgilere göre, örgüt elebaşı Fırat Sarı’nın örgüt üyeleriyle sürekli iletişim halinde olduğu ve hastanelerde yasadışı işlemleri yönlendirdiği belirtilirken, örgütün işleyiş şemasında elebaşının yanı sıra yöneticiler ve üyelerinin de yer aldığı ifade edildi.

Şemaya göre, suç örgütünün elebaşılığını Fırat Sarı’nın yaptığı, yöneticilerinin İlker Gönen ve Gıyasettin Mert Özdemir olduğu ve diğer üyelerin ise belirtilen fezlekede adlarıyla yer aldığı gözlemlendi. Suç örgütünün, hastanelerde çalışan hemşireler aracılığıyla da illegal işlemler gerçekleştirdiği kaydedildi.

İstanbul’da sağlık sektöründe yaşanan bu skandalın detayları, yapılan incelemeler ve soruşturmanın sonuçlarıyla ortaya çıktı. Halk sağlığını tehdit eden bu tür suç örgütlerinin ortaya çıkarılması ve gerekli yasal işlemlerin yapılması için ilgili mercilerin çalışmalarına devam edildiği belirtildi.