İstanbul Seyyar Satış Arabaları Yenilendi

Simit tezgahları yeniden tasarlandı

İstanbul’un tarihi ve turistik meydanlarının sembollerinden olan seyyar simit, kestane ve mısır arabaları yeniden tasarlandı. Yeni seyyar satış ünitelerinin ilk örnekleri, cuma gününden itibaren Beşiktaş Meydanı’nda hizmete girecek.

9 Farklı Konseptte Yenilendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, özellikle tarihi meydanlarda ve Boğaz kıyısında bulunan seyyar satış üniteleri, daha yenilikçi ve estetik bir görünüme kavuşturulacak. Tasarım çerçevesinde kemerli, neşeli modern ve totem modellerden oluşan yeni arabaların her biri, simitçi, mısırcı ve kestaneci kullanımları için 9 farklı konseptten oluşacak.

Güneş Enerjili ve Kullanışlı Üniteler

Yenilenen satış ünitelerinde enerji verimliliği için güneş panelleri kullanıldı. Ayrıca kullanılan malzeme sayesinde kolay temizlik imkanı sağlanmaktadır. Ünitelerde, soğuk hava şartları için örtü sistemi ve kullanıcıların yerle temasını kesmek amacıyla platform tasarımı da bulunmaktadır. İstanbul genelinde yaygınlaştırılması planlanan ve meydanların dokusuna uygun olarak geliştirilen yeni seyyar satış ünitelerinin Beşiktaş Meydanı’nda ilk örnekleri sergilenecektir.