İstanbul Valiliği ve Petrol Ofisi Arasında Okul Spor Kulüpleri Ligi Sponsorluk Anlaşması İmzalandı

İstanbul Valisi Gül: Öğrencilerimizin lisans çıkarma işlemleri hızlı bir şekilde devam ediyor

İstanbul Valiliği ve Petrol Ofisi arasında Okul Spor Kulüpleri Ligi için sponsorluk anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile İstanbul Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteğiyle Haziran ayından bu yana, İstanbul’daki ilkokul ve ortaokullarda toplamda 2.710 spor kulübü kurdu. Bu projeyle gençler arasında sporun yaygınlaştırılması ve lise mezuniyetinde en az bir spor dalında aktif spor lisansına sahip olmaları hedefleniyor. Okul Spor Kulüpleri Ligi bünyesinde basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, jimnastik, badminton, masa tenisi, satranç, okçuluk, geleneksel okçuluk, bocce, dart, bilek güreşi, halk oyunları, bisiklet, tenis, güreş, judo, tekvando, karate, floor curling, kano ve yüzme gibi branşlar yer alıyor.

İstanbul Valisi Davut Gül, imza töreninde yaptığı konuşmada, bu anlaşmanın tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti. İstanbul genelindeki bütün okullarda okul spor kulüplerinin kurulduğunu söyleyen Gül, hedeflerinin İstanbul’da 1 milyondan fazla öğrencinin lisanslı olarak spor yapması olduğunu ifade etti. Bu kulüplerin kurulumunun tamamlandığını ve yetenek taramalarının yapıldığını belirten Gül, öğrencilerin lisans çıkarma işlemlerinin hızla devam ettiğini vurguladı. Gül, 1 milyon lisanslı öğrencinin spor yapmasının, öğrencilerin üçte birinden fazlasının sporcu olacağı anlamına geldiğini söyledi. Amaçlarının bağımlılıkla mücadele ve çocukların sağlıklı bireyler olabilmeleri için spor yapmalarını teşvik etmek olduğunu dile getiren Gül, kulüplerin kurulduğunu, taramaların yapıldığını ve lisansların çıktığını ancak müsabaka yapılması gerektiğini ifade etti.

Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu ise, bu ligin ilk etapta 2.695 okul kulübünden 150 bin lisanslı sporcu için 23 farklı branş ve 8 kategoriyle 11 binden fazla müsabakaya ev sahipliği yapacağını belirtti. Abbasoğlu, hedeflerinin 1 milyon lisanslı sporcu sayısına ulaşmak olduğunu ve bu projede yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Bu projenin, sporla büyüyen sağlıklı ve mutlu nesiller için önemli bir adım olacağını umduklarını dile getirdi.