İstanbul Valisi Davut Gül’den FETÖ ve Suç Oranları açıklamaları

İstanbul Valisi Davut Gül'den 'Yenidoğan çetesi' açıklaması: Hak ettikleri cezayı alacaklar

İstanbul Valisi Davut Gül: FETÖ ile Mücadele Kararlılıkla Devam Edecek

İstanbul Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada, “FETÖ dış güçlerle birlikte ülkemizi bölmeye çalıştı. İnşallah başı gibi ayakları da yok olup cehenneme giderler. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet. Bütün terör örgütleriyle mücadele ediliyor, bundan sonra da edilmeye devam edilecek” dedi. Gül, İstanbul’da son 9 ayda gerçekleştirilen 2732 operasyonda 5567 şahsın yakalandığını ve terörden kaynaklanan 8 milyon 483 bin Türk Lirasına el konulduğunu belirtti.

Vali Gül, “Terörle ilgili operasyonlar devam edecek. Bir koordinasyon içinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da terör örgütlerinin hiçbirine göz açtırmayacağız. Elebaşı öldü, sorun ortadan kalktı gibi asla düşünmüyoruz. Son terörist ortadan kaldırılana kadar Türkiye mücadele verecektir” diye konuştu.

Gül ayrıca, “İnsanlar zaman zaman suç işleyebilir ama devlet suç işleyenleri yanına bırakmaz. Bu olayda ihbarla başlayan mekanizmada Sağlık İl Müdürlüğü ihbarı değerlendirmiş, emniyet titiz bir çalışma yapmış, teknik takip sürecinde deliller toplanmış ve sonraki süreçte suçlular yakalanarak tutuklandı. Zincirde bir aksama olsa bugün bunlar hapiste olmazdı” ifadelerine yer verdi.

Vali Gül, “Suç oranlarımız düşüyor. Vatandaşımızın huzurlu olmasını istiyoruz. Geçen yılın 9 ayıyla bu yılın 9 ayını kıyasladığımızda yüzde 9,5 azaldığını görüyoruz. Organize suçlarda 32 milyar liralık mal varlığına el koyduk. İstanbul’da son 4 yılda faili meçhul bir tane cinayet yok” şeklinde konuştu.

Gül, kış saati uygulaması hakkında da değerlendirmede bulunarak, “Kış saati-yaz saati diye bir şey yok. İstanbul’da temel sıkıntı şu; okullarımızın günde 6 saat ders görecekse, ikili eğitim de varsa 12 saat aydınlığa ihtiyacımız var” dedi.