İstanbul Valisi Trafik Kazaları Hakkında Açıklama Yaptı

Bakan Yerlikaya paylaştı: İşte bayram tatilinin trafik kazası bilançosu

İstanbul Valisi’nden Bayram Trafik Kazaları Açıklaması

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bayram tatili süresince gerçekleşen trafik kazalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, “Bayram tatili boyunca hız denetimlerimiz radar ile geceleri de sürüyor; 24 saat esasına göre kontrollerimiz devam ediyor.” dedi.

Vali Yerlikaya’nın paylaştığı verilere göre; bayram tatilinin 3. gününde, 17 Haziran 2024 Pazartesi günü 24 saatlik süreçte, 824 trafik kazası meydana gelmiş. Bu kazalarda maalesef 6 kişi hayatını kaybederken, 1327 kişi ise yaralandı. 375 bin 311 araç denetlenirken, 23 bin 857 araca hız ve radar işlemi, 26 bin 786 araca ise diğer işlemler uygulandı.

Vali Yerlikaya, bu süreçte hayatını kaybedenler için “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Uyarılar

İstanbul Valisi ayrıca araç sürücülerine uyarılarda bulunarak, “Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil.” uyarısında bulundu.