İstanbul ve Ankara: Yağışlı Günler Başladı

AKOM, İstanbul için saat verip uyardı: Sağanak yağış geliyor




Meteorolojiden İstanbul ve Ankara’ya Yağış Uyarısı

Meteorolojiden İstanbul ve Ankara’ya Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’un yayınladığı son rapora göre, bugün başlayacak olan yağışların hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. AKOM’un uyarısına göre “Gün içerisinde Avrupa Yakası’nın batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor. İstanbul genelinde bu gece saatlerinden itibaren başlayıp Cumartesi akşamına kadar devam etmesi beklenen yağmur yaşanacak” denildi.

Ankara da yağışlı günler yaşamaya devam edecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmeye göre, bu öğleden sonra İstanbul’un Avrupa yakasında ve yarın sabah kuzey ilçelerinde yağışlar görülecek. Hava sıcaklıklarının bugün 31, yarın ve Cumartesi 30 derece olacağı tahmin edilirken, Pazartesi günü tekrar 35 dereceye ulaşması bekleniyor. Yarın Zonguldak, Bartın, Kastamonu çevresinde yoğun yağışlar bekleniyor. Bu akşam saatlerinde ise Ankara çevresinde yağışların şiddetleneceği ve sıcaklığın 32 derece olacağı belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmesine göre bugün ülkemizin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Çanakkale, Bilecik, Bolu ve Ordu çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinde lokal yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli ve Karaman çevrelerinde yoğun olabileceği uyarısı yapılıyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ancak diğer bölgelerde bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli olacağı ve güney bölgelerde güney ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli rüzgarların (40-60 km) esmesi bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan uyarılara göre, özellikle İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli ve Karaman çevrelerinde yaşanabilecek kuvvetli yağışlar sebebiyle sel, su baskını, ani rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarların olabileceği ve buna karşı da tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.