İstanbul ve Birçok Bölgede Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe uyarılar: İstanbul'a kar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün yurt genelinde hava durumunu değerlendirdi. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu güney doğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yağışlı bir gün olması tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar yağışı ve güney kıyı kesimlerinde ise yağmur ve sağanak bekleniyor. Özellikle Bolu çevreleriyle birlikte Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu’nun kuzeyi ve Sakarya’nın güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde ise pus ve sisin yanı sıra buzlanma ve don olaylarına da dikkat edilmesi gerekiyor. Sıcaklıklar ise kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin birkaç derece altında seyrederken, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine uygun seyretmesi bekleniyor.

İstanbul son birkaç haftada yağışlı bir havanın etkisi altında olmasına rağmen, beklenen kar yağışı bir türlü gerçekleşmemişti. Ancak Meteoroloji’nin haftalık raporunda yapılan tahminlere göre, İstanbul’da kar yağışı yaşanabileceği belirtiliyor. Öte yandan yarın ülkenin birçok yerinde kar yağışı ve karla karışık yağışlar bekleniyor. Soğuk hava dalgasının etkisinin perşembe günü kaybolması bekleniyor.

Meteorolojinin uyarıları üzerine, İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Silivri ilçesinin Kadıköy Mahallesi’nde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonucunda sokaklar ve araçlar beyaz bir örtüyle kaplandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise hafta sonu beklenen yağışların pazartesi öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli kar yağışına dönüşeceği uyarısında bulundu. Pazar günü karla karışık yağmurun, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olması bekleniyor. İstanbul’da hava sıcaklıklarının ise önümüzdeki haftaya kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Bolu Dağı’nda ise son 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı bugün de etkisini sürdürdü. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürürken ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmadı. Kar kalınlığı yeşil alanlarda 15 santimetreye kadar ulaştı.