İstanbul ve İzmir’deki Operasyonlarla Sonuçlanan Çete Suçlamalarına İlişkin İnşaat Şirketinden Suç Duyurusu

Rezidans çetesine 3’üncü dalga operasyon

Bir iddiaya göre, ‘Çeto Başkan’ lakaplı Çetin Ş.’nin liderliğini yaptığı bir çete, bir sitedeki daireleri tehdit ve baskı ile ele geçirdi. Site içindeki 212 daire, aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu 800 kişiye satıldı. Satış sırasında, sahte kaşelerin kullanıldığı da ortaya çıktı ve inşaat şirketi tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Sahte satışların neden olduğu karışıklıklar da büyük bir boyuta ulaştı. Projenin dairelerinden birini satın alanlar hayal kırıklığı yaşadı, çünkü dairelerine sahip olamadılar. Bu duruma itiraz edenler ise çete tarafından silahla tehdit edilerek darp edildi.

Çete, bu sahte satışlarla 300 milyon TL’lik bir vurgun yaptı. Ancak işler olması gerektiği gibi gitmedi ve çetenin lideri Çetin Ş. ve Nihat A. ile birlikte 12 kişi, 7 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde düzenlenen iki dalga operasyonla tutuklandı.

Dün İstanbul ve İzmir’de yapılan bir eşzamanlı operasyonda, mağdurlara saldıran ve onları tehdit eden 19 kişi daha yakalandı. İnşaat şirketi, sahte satışlardan dolayı zarar gördüğü için, yasal süreci başlattı.