İstanbul’a Yapılan Yeni Düzenlemeler ve İmamoğlu’nun Konuşmaları

İmamoğlu’na ilginç benzetme

İstanbul’un Eminönü semtinde yapılan yeni düzenlemeyle 13 bin 500 metrekarelik bir meydan kazanıldığını duyuran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 bin 500 metrekarelik Ragıp Gümüşpala Caddesi’nin de yeniden düzenlendiğini ve “Direklerarası olarak anılan bölgede yer alan Reşat Nuri Sahnesi’ni de yeniden ihya edeceğiz” dedi.

Başkan İmamoğlu’nun açılış konuşmasını takiben sahneye davet edilen ünlü tiyatrocu Zihni Göktay, İmamoğlu’na yönelerek; “Fatih’teki Reşat Nuri Sahnesi’ni geri kazandırdığınız için çok mutluyum. Akşam National Geographic’te gördüm, geri geri gidemeyen tek hayvan, affedersiniz, timsahtır. Timsah yırtıcıdır ama tuttuğunu koparır. Kötü anlamda söylemiyorum. Benim başkanım timsah gibidir. Daima hep ileri…” diyerek övgülerde bulundu. İmamoğlu ise bu benzetmeye önce şaşırdı, ardından gülerek teşekkür etti.

Ayrıca, Pendik’te gerçekleştirdiği mitingde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u para sayma soruşturması üzerinden eleştiren İmamoğlu, “4.5 sene önceki videodan kendine iş aramak. Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı.” ifadelerini kullandı. Başkan İmamoğlu ayrıca seçmenlere hitap ederek, “Bu seçim partiler ötesi bir durumdur. Sizler büyük İstanbul ittifakının bireylerisiniz. Sandıkta görev almanızı istiyoruz” dedi.