İstanbul’da Aniden Bastıran Sağanak Yağışlar ve Meteorolojik Uyarılar

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu... 23 kente "fırtına ve sağanak" uyarısı

İstanbul’da Aniden Bastıran Sağanak Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiledi

İstanbul’un çeşitli bölgelerinde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Fatih’te aniden bastıran sağanak yağışın ardından Beşiktaş’ta da gök gürültülü sağanak yağış görüldü. Özellikle Silivri’de lodosla birlikte devam eden yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

Eminönü’nde yaşanan durum ise şöyle aktarıldı: “Eminönü’nde aniden başlayan sağanak yağış yolları göle döndürdü. Trafik ışıklarındaki kavşak yağmur sularıyla dolarken, bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı.”

Sultangazi’de ise dolu yağışı etkili oldu ve vatandaşlar beklenmedik bir durumla karşılaştılar. Dolu yağışının ardından meydana gelen yağmur, hava sıcaklığının hızla düşmesine neden oldu.

Bakırköy sahilinde fırtına nedeniyle oluşan dalgalar da dikkat çekti. Dalgaların yükselmesiyle kıyıda gezen vatandaşların dikkatsiz davranışları risk oluştururken, yetkililer uyarılarda bulundular.

Meteorolojik Uyarılar ve Hava Durumu Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, birçok bölgede parçalı ve bulutlu havanın etkili olacağı belirtilirken, yağışlı geçecek bölgelerin de bulunduğu aktarıldı. Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun bazı kesimlerinde yağışlı hava bekleniyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in değerlendirmesine göre, Ege ve Marmara bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı ve rüzgarın fırtına hızına ulaşabileceği uyarısı yapıldı.

Ülke genelindeki 23 ilden sarı kodla uyarı yapıldı. Bu iller arasında Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana gibi büyük şehirler de yer alıyor. Hava durumunda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları önemle vurgulandı.

Hafta ortasından itibaren ise tüm yurtta sıcaklıklarda ciddi bir artış beklendiği belirtilirken, hava durumunun değişkenlik gösterebileceği uyarısı yapıldı.