İstanbul’da Avukatlarla Buluşan İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Oyların Önemine Vurgu Yaptı

Murat Kurum: Ofisini kuracak olan genç avukatlara 100 bin TL destek vereceğiz

İstanbul’da Avukatlarla Buluşan İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Oyların Önemine Vurgu Yaptı

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından Üsküdar’da düzenlenen Avukatlar Buluşması 1. Bölge İftar Programı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, avukatlarla bir araya geldi. Programa AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir, milletvekilleri ve çok sayıda avukat katıldı. Kurum, programda vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programda konuşan Kurum, “31 Mart’ta milletimizin önüne bir sandık gelecek. Bütün şehirlerimizde olduğu gibi, İstanbul’umuzda da aziz milletimiz iradesini sandığa yansıtacak” dedi. Kurum ayrıca şunları söyledi: “Adaylığımızın açıklandığı günden bu yana, gece gündüz demeden İstanbul’umuzu karış karış geziyoruz. Kendi hukukumuzu çiğnense de, nice haksızlıklara uğrasak da biz hiçbir zaman insan onurunun ve hukukun sınırlarını zorlayan bir tutum içinde olmadık. Kalan süreçte de milletimizle buluşmaya, projelerimizi anlatmaya aynı titizlikle devam edeceğiz.”

Kurum, avukatlara seslenerek “Oylarımıza sahip çıkmak, İstanbul’a sahip çıkmaktır” dedi. Mevcut İBB yönetimini eleştiren Kurum, “İstanbul şu son 5 yılda iş bilmez bir yönetimin elinde bir fetret dönemi geçirdi. Her konuda olduğu gibi hukukçu kardeşlerimiz de unutuldu. 1 Nisan’dan itibaren hukukçularımızın da yüzü gülecek” diye konuştu. Kurum, hukukçu kardeşlerin ofislerini kurmaları durumunda 100 bin TL destek vereceklerini belirtti.

Seçimin önemini vurgulayan Kurum, “Seçim kurulu üyelerinin tam vaktinde görev yerinde olmaları seçimin kaderi üzerinde etkili olacak” dedi. Programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen ise “İstanbul’da bugün 33 binin üzerinde sandık var. Bir oy çok önemlidir. Seçim günü üstlendiğiniz görev avukatlıktan, hukukçuluktan öte bir görevdir” ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu Çifti Mal Varlığını Açıkladı – Villaların Gizemi Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu, mal varlıklarını açıkladı. Banka hesaplarında 8 milyon 728 bin 645 lira, 395 bin 737 dolar ve 52.01 gram altın bulunan çiftin ayrıca 802 bin 584 lira değerinde altın ve mücevherata sahip oldukları belirtildi.

CHP il binasının satın alınmasına dair para sayma görüntüleri soruşturması devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medyadaki ‘İBBHaber’ isimli hesap tarafından paylaşılan bilgilere göre; İmamoğlu’nun Emirgan’da bulunan 3 villasının yaklaşık 1,6 milyar TL (50 milyon dolar) değerinde olduğu ve bunların mal beyanında gizlendiği iddia edildi.

İddiaya göre; İstanbul’un kıymetli bölgelerinden Emirgan’da bulunan villaların, İmamoğlu İnşaat’ın sahibi olduğu paravan şirket Güllüce Tarımcılık Sanayi Tic. A.Ş adına alındığı belirtildi. Güllüce Tarımcılık’ta tek yetkili görülen kişi ise Tuncay Yılmaz. Şirketin, Akvaryum AVM’nin sahibi Ali Nuhoğlu tarafından 2021 yılında kurulduğu ve villaları 1 hafta sonra satın aldığı bilgisi paylaşıldı.

Nuhoğlu, 2024 yerel seçimlerine 23 gün kala villaları İmamoğlu İnşaat’a devretti. Öte yandan, 2019 yılında açıkladığı mal beyanında şirketlerine yer veren İmamoğlu’nun, 2024 yılındaki mal beyanında sahibi olduğu şirketlere ve villaların bulunduğu Güllüce Tarım A.Ş’ye yer vermediği belirtildi.

İmamoğlu’nun Sarıyer Emirgan’daki 1,5 milyar TL değerindeki 3 villasını mal beyanında göstermediği ortaya çıktı. Villaların nasıl gizlendiğine dair detayları paylaşan ‘İBBHaber’ isimli hesap, iddiaları detaylı bir şekilde anlatmaya devam etti.