İstanbul’da Bir Cinayetin Ardındaki Şüpheler Aydınlatılıyor

Hain damat

İstanbul Ataşehir’de geçtiğimiz yıl, Aziz Ürün (55) adlı vatandaş silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın ardından faili meçhul kalmıştı fakat cinayetin aydınlatılması için çalışmalar devam ediyordu. Aziz Ürün’ün damadı Osman K. ve daha önce ortak oldukları E.E. geçtiğimiz ay polise başvuru yaparak cinayetle ilgili bilgi vermek istediklerini söyledi. E.E.’ye göre, Osman K. bir konuşma sırasında kendisine, “Kayınpederimi vurmaları için Selahattin E. ve Hüseyin U. isimli şahıslara para verdim. Bunlar bacağından yaralandı fakat kayınpederim vefat etti” demişti.

Polis ekipleri, bu ifadenin üzerine Selahattin E. (41) ve Hüseyin U.’yu (25) önceki gün gözaltına aldı. Şüphelilerin ikisinin de çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı olduğu ortaya çıktı. Selahattin E.’nin daha önceden Adana’da karıştığı bir cinayetten 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi.

Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve soruşturma devam ediyor. Bu arada Aziz Ürün’ün ailesi, adaletin yerini bulmasını ve cinayetin detaylı bir şekilde aydınlatılmasını bekliyor.