İstanbul’da Çocuklara Uygulanan Aile İçi Cinsel İstismar Skandalı Ortaya Çıktı: Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu İle İlgili Şok İfşaatlar

Korku kliniği... Adli Tıp’ta çalışırken FETÖ’den ihraç edilmişti

İstanbul’da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na son aylarda başvuran beş çocuk, aile içi cinsel istismara uğradıklarını ihbar etti. Başsavcılık, çocukların hepsine aynı klinikten rapor verildiğini tespit etti. Bunun üzerine İstanbul genelindeki tüm aile içi cinsel istismar dosyaları incelendi. Bakırköy’deki bir klinik, geçmişte 40 çocuğa aile içi cinsel istismarla ilgili rapor hazırlayıp savcılıklara göndermiş. Raporlar, çocuk cinsel tacizleriyle ilgilenen tek isim olan psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nun imzasını taşıyordu. Zoroğlu 2016 yılında FETÖ üyeliği nedeniyle ihraç edilmiş ve cezaevinde kalmıştı. 2017 yılında annesinin hastalığı nedeniyle izinli olarak cezaevinden serbest bırakılan Zoroğlu, Bakırköy’de kendi kliniğini açmıştı.

Görüşmelerde, cinsel istismara uğradıkları iddia edilen çocuklar ve aileleriyle yapılan görüşmelerde, çocuklara klinikte ilaç verildiği ortaya çıktı. Bazı çocuklar, cinsel istismara uğramadıklarını savcılık ifadelerinde belirtti. Ayrıca Zoroğlu’nun, raporun işleme alınmaması karşılığında ailelerden para talep ettiğini iddia eden aileler de oldu. Bu gelişmeler üzerine savcılık soruşturmayı daha da genişletti. Çocuklara, hafıza kaybına neden olan ‘ketamin’ adlı bir ilaç verildiği belirlendi. Çocuklar bu ilacı aldıktan sonra kendilerine söylenen şeylere inanıyor ve ailelerinden şikayetçi oluyordu. Ketamin verilen çocuklar klinikte veya Zoroğlu’nun evinde tutuluyor ve bu süre boyunca ilaç vermeye devam ediliyordu.

Başsavcılık talimatıyla harekete geçen polis ekipleri, Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu, yardımcısı Dr. Ahmet Aktaş, diş hekimi olan eşi Özgül Z., asistan Dr. Zeynep A., ilaç temin eden Dr. Hüsna A. ve klinik sekreteri İnci A.’yı gözaltına aldı. Zoroğlu’nun evinde yapılan aramada ketamin ilaçları da bulundu. Zoroğlu polisteki ifadesinde çocuklara ilaç verdiğini kabul etti ve bunun tedavinin bir parçası olduğunu açıkladı. Ilacı Dr. Hüsna A.’nın getirdiğini itiraf eden Zoroğlu, çocukların ailelerinden para talep etme iddialarını reddetti. Savcılığın ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan Süleyman Salih Zoroğlu ve yardımcısı Ahmet Aktaş tutuklandı. Diğer dört kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Süleyman Salih Zoroğlu’nun kliniğine gelen 13 çocuğun üzerinde üstün zeka teşhisi koyduğu ve “Yurtdışında ağabey ve ablam var. Sizi onların yanında okullara gönderebilirim” diyerek yurtdışına yönlendirdiği ortaya çıktı. Polis ekipleri, çocukların FETÖ okullarına gönderildiğinden şüphelenerek sorgu sırasında onların nerede olduğunu sordu. Kendisini savunan Zoroğlu, çocukları yurtdışındaki ücretsiz okullara gönderdiğini belirterek, “Yurtdışındaki okulları biliyorum” dedi.

Polis ekipleri, Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nun Bakırköy’deki kliniğini mühürledi. Haberden habersiz aileler çocuklarını kliniğe getirdiklerinde mühürlü kapıyla karşılaştıklarında şok oldu. Kliniğin mal sahibi, “Üç yıl önce bu yeri iki kişi kiraladı. İnternette olumlu yorumlar vardı. Diğer kişinin daha sonra Almanya’ya gittiğini duydum” dedi. Kliniğin yanında işyeri bulunan bir kişi ise, “Yaklaşık iki senedir burası açıktı. Her gün kargolar geliyordu. Zaman zaman kargoları bize bırakıyorlardı. FETÖ ilişkisini öğrendikten sonra korktuk ve buraya kargo bırakmamalarını istedik” şeklinde konuştu.

Ketamin, anestezi için kullanılan ve ağrıyı kesen bir ilaçtır. Aynı zamanda hafıza kaybına neden olabilen bir etkisi vardır. Ketamin, kronik ağrılar, yoğun bakım ve depresyon tedavisinde de kullanılmaktadır. Vücuda enjekte edildikten 5 ila 10 dakika sonra etkisini gösteren ketamin, yaklaşık 25 dakika boyunca etkisini sürdürmektedir.