İstanbul’da DEAŞ Üyesi Yakalandı

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: Terör örgütüne bomba eğitimi veren kişi tutuklandı

İstanbul Terörle Mücadele Ekipleri DEAŞ Üyesini Yakaladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çatışma bölgelerinde faaliyet gösteren ve terör örgütleriyle irtibatlı olan şüphelilerin yakalanmasına yönelik başlattığı operasyonlar sonuç verdi. Ekipler, geçmiş dönemde terör örgütü DEAŞ içerisinde faaliyette bulunan ve Musul bölgesinde bomba yapımı konusunda eğitim aldığı belirlenen şüpheli O.M’nin İstanbul’da olduğunu tespit etti.

Çalışmalarını bu zanlı üzerinde yoğunlaştıran ekipler, teknik ve fiziki takipler sonucunda şüpheliyi Avcılar’da operasyonla yakaladı. Zanlının, kimliğini gizlemek için seyyar satıcılık yaptığını belirleyen ekipler, çatışma bölgelerinde faaliyet gösteren diğer örgüt üyeleriyle de iletişim halinde olduğunu ortaya çıkardı.

Operasyonun detaylarıyla ilgili olarak yetkililer, “Zanlının Musul bölgesinde gerçekleşen bombalı saldırılarda yer aldığı anlara ait görüntülere de ulaşıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı” açıklamasını yaptı. Bu operasyonla terör örgütleriyle irtibatlı olan şüpheli O.M’nin etkisiz hale getirildiği belirtildi.