İstanbul’da DEAŞ’a Yönelik Başarılı Operasyon: 9 Terörist Gözaltına Alındı

Emniyet'ten İstanbul’da kritik operasyon: DEAŞ’ın kilit ismi yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Müdürlüğü birimleri, DEAŞ’la bağlantılı olabilecek unsurların varlığına dair aldıkları istihbarat doğrultusunda, üç gün önce önemli bir operasyona imza attı. Yaklaşık olarak üç aydan bu yana devam eden teknik ve fiziki takipler sonucunda 9 DEAŞ mensubu yaka paça yakalanarak gözaltına alındı. Elde edilen bilgilere göre yakalanan kişiler arasında DEAŞ’ın sözde yöneticilerinden biri olan örgütün sözde Ninova Bölgesi Kadısı J.A. yer alıyor.

Yapılan çapraz sorgulama sonucu Esenyurt’ta bir evde saklanan hücre sorumlusunun, suçlamaları kabul ederek 2016 yılında DEAŞ’ın Ninova Bölgesi Kadısı olduğunu itiraf ettiği belirlendi. Irak asıllı teröristin, 2014 yılında Musul’daki işgale yön veren DEAŞ’lı Arap terörist savaşçılar arasında yer alıp almadığı ise henüz bilinmiyor.

Gözaltına alınan DEAŞ mensuplarının, ülkemizdeki ve yurt dışındaki bağlantıları da araştırılıyor. Türkiye’ye ne zaman giriş yaptığı ve suçlamalar doğrultusunda ne kadar süre hapis yatacağı ise tutuklanan teröristin duruşmasında açıklığa kavuşacak.