İstanbul’da Elektrik Üretiminde Dev Adım: Yeni Tesis Açıldı

Ekrem İmamoğlu: 2.5 milyon İstanbulluya atıktan elektrik

İstanbul’un Elektrik İhtiyacı İçin Kurulan Yeni Tesis Açıldı

İstanbul’da Avrupa Birliği standartlarında yapılan ve İstanbul Arıtma, Çöp ve Enerji Üretim A.Ş. (İSTAÇ) tarafından 2019 yılında inşasına başlanan tesis, şehrin ilk özelliğe sahip tesisidir. Bu tesis ayrıca 2.5 milyon İstanbullunun elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahiptir.

Daha önce endüstriyel atık tesislerinden alınan atıkların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Termal Bertaraf Tesisi”ne gönderilerek bertaraf edildiği bilinmekteydi. Ancak artık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gezdiği yeni tesis, İstanbul’un atıklarının yine İstanbul’da bertaraf edileceği bir sistemi beraberinde getiriyor.

Bu yeni tesisin yıllık 33 bin ton atık yakma kapasitesi bulunmaktadır ve üreteceği elektrik ile yılda 18 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilecektir. İmamoğlu, “Daha önce açtığımız toplam 6 tesisle, yaklaşık 2.5 milyon İstanbullunun elektrik ihtiyacını atıklardan karşılama konusunda önemli adımlar attık” dedi.

İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in de yer aldığı para sayma görüntülerine ilişkin yapılan haberlere de değinen İmamoğlu şunları söyledi: “CHP İstanbul İl binasının satın alınması sürecinde, bir hukukçu ofisinde yapılan bir işlemin ortaya çıktığı gösterilen görüntülerde yer alıyor. Bu tür çamur atma çabalarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Ekrem İmamoğlu’nun itibarsızlaştırılma çabalarına karşı duracak ve halkın haklarını savunmaya devam edeceğim.”