İstanbul’da FETÖ Üniversite Talebe Yapılanması Operasyonu: 40 Şüpheli Gözaltında

Son dakika haberler: İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “Üniversite Talebe Yapılanması”na yönelik ortak bir operasyon düzenledi. Yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul’a üniversite okumak için gelen öğrencilerin örgüt tarafından havalimanı ve otogarlarda karşılandığı ve örgüte ait evlere yönlendirildiği tespit edildi.

Emniyet ve MİT ekipleri, öğrencilerin sorumlularından oluşan 8 şüpheliyi ve bağlı oldukları öğrenci evlerinde kalan üniversite öğrencilerini belirleyerek 13 Kasım Cuma günü İstanbul merkezli 7 ilde operasyon düzenlediler ve 28 şüpheliyi gözaltına aldılar. İlk operasyonda 5 kişi etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandı.

Pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafta bulunanların bilgileri doğrultusunda önceden belirlenmiş adreslere yönelik ikinci operasyon da düzenlendi. Bu operasyonda MİT ve Emniyet ekipleri 12 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda birçok dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri devam ediyor.