“İstanbul’da Gerçek Olmayan Diş Doktoru Skandalı: Mağdur Hasta Hukuki Süreç Başlattı”

Sahte diş doktoru skandalı... Hastaya kızdı dişlerini çekti ilaç yazdı

İstanbul’da yaşayan Hakan Yıldırım (42), diş ağrısıyla Karagthane’deki bir diş kliniğini aradığında, beklenmedik bir olayla karşılaştı. Telefonu açan Cemal Şenaslan, kendisini diş doktoru olarak tanıtıp Hakan Yıldırım’ı akşam saatlerinde kliniğe gelmeye çağırdı. Hakan Yıldırım, diş muayenesi için kliniğe gittiğinde, kendisini bir üniversitede öğretim görevlisi olarak tanıtan Cemal Şenaslan ile karşılaştı. Muayene sonucunda Cemal Şenaslan, Hakan Yıldırım’ın 4 dişinin çekilmesi gerektiğini söyledi. Ancak Hakan Yıldırım, apseli dişlerin çekilmesinin doğru olmadığını dile getirdiğinde, Cemal Şenaslan sinirlendi ve ‘Sen işimi bana mı öğretiyorsun?’ diye tepki gösterdi. Sonrasında, dişlerin yerine protez takma sözüyle Hakan Yıldırım’ı anestezi yaparak ön üstteki dört dişini çektı. Bunun karşılığında 1000 lira muayene ücreti alarak, Hakan Yıldırım’ı fiş veya fatura düzenlemeksizin klinikten gönderdi.

Diş çekimi sırasında dayanılmaz bir acı yaşayan Hakan Yıldırım’a reçete yazan Cemal Şenaslan, 1000 lira muayene ücreti alarak hastayı gönderdi. Dişleri çekildikten sonra yüzü balon gibi şişen ve şiddetli ağrılar yaşayan Hakan Yıldırım, ilaçlarını almak için eczaneye gitti. Ancak eczacı ilaç ücretini isteyince, Hakan Yıldırım, SGK’lı olduğunu ve ücret talep edilmemesi gerektiğini söyledi. Eczacının, reçetenin kaşesiz olduğunu, kaşe imza yapıldığında ücret alınmayacağını belirtmesi üzerine, Hakan Yıldırım, dişlerini çektirdiği muayenehaneye gitti. Muayenedeki doktor İbrahim Levent Ç., ‘Tedavini kim yaptıysa o yapsın kaşeyi. Cemal, benim temizlikçimdir, akşamları gelip temizlik yapar’ şeklinde konuşunca, Hakan Yıldırım’ın dünyası başına yıkıldı.

Hakan Yıldırım’ın avukatı Oğuzhan Er, müvekkilinin dişinin daha da kötüye gitmesi üzerine devlet hastanesinin acil servisine gittiğini belirtti. Şüpheli Cemal Şenaslan’ın diplomasız olarak diş hekimliği mesleğini icra ettiği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını söyleyen avukat Er, “Cemal Şenaslan tamamen kusurludur. Müvekkilim, bedeninde meydana gelen zararın yanı sıra ruhsal olarak da mağdur olmuştur. Bu nedenle Cemal Şenaslan’dan 100 bin lira manevi tazminatın faiziyle birlikte talep ediyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.