İstanbul’da Gerçekleşecek AK Parti Mitingine Yoğun Katılım Bekleniyor

AK Parti'den Filistin mitingi çağrısı: 'Türkiye her türlü barışa öncülük edecek'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, mitingin yarın İstanbul’da gerçekleştirileceğini ve sanatçıların sahne alacağını duyurarak şunları söyledi: “Yarın ve 29 Ekim tarihlerinde toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. Cumhurbaşkanımız, bu mitingde önemli çağrılar yapacak. Milletimizin her zaman mazlumun yanında duran bir karaktere sahip olduğuna inanıyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak şu açıklamalarda bulundu: “İsrail’in Filistin’e yönelik zulmü 7 Ekim’den beri devam ediyor. İsrail, bir devlet gibi davranmamakta ve insan haklarına saygı göstermemektedir. Bizim vicdanımızın kaygılandığı şey, Gazze’de enkaz altında kalan çocuklar değil insanlıktır. Batı, ikiyüzlülüğünü bir kez daha sergilemiş ve maskesini düşürmüştür. Filistin, tek bir ülkenin adı olmanın ötesinde, dünyadaki vicdanlı insanların yüreklerinde derin bir etkileyicidir. Gazze, kutlu direnişin sembolüdür. Yarın Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen vatandaşlarımız, bu sembolün anlamını tüm dünyaya gösterecektir. Filistin hiçbir zaman yalnız değildir. Tüm insanları yürüyüşümüzü dünyaya göstermeye davet ediyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen de “İsrail, katil olduğunu örtmek için bizi Hamas ile suçluyor. Ancak bu bir yalandır, çünkü Hamas’ın olmadığı Batı Şeria’da binlerce Müslüman öldürülüyor. Türkiye, barış, özgürlük ve adaletin her türlüsüne hazırdır. Türkiye, her türlü barışa öncülük edeceğini tüm dünyaya tekrar söylemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.