İstanbul’da Hızla Yayılan Uyuşturucu Sorunu: Türkiye Alarm Durumunda!

Kılıçdaroğlu’ndan uyuşturucu uyarıları

Ana konu: Uyuşturucu Bağımlılığı ve İstanbul’daki Durum

Başlık: Türkiye’deki Uyuşturucu Sorunu Hızla Yayılıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son sosyal medya mesajında ülkemizdeki uyuşturucu sorununa dikkat çekerek şunları söyledi: “Çocuklarımız, evlatlarımız uyuşturucu çetelerinin ağına düşüyor. Uyuşturucu bağımlılığı, adeta bulaşıcı hastalıkmış gibi hızla yayılıyor ve aileler çaresiz durumda. Uyuşturucu baronları, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yerleşim imkanı buldu ve sonuç olarak kafelerde, alışveriş merkezlerinde çatışmalara ve hesaplaşmalara sebep oluyorlar. İstanbul özellikle dünya suç örgütleri ve uyuşturucu baronlarının çatışma alanına dönmüş durumda.”

Özellikle vurgulanması gereken bir nokta ise dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” olarak nitelendirilen operasyonda nasıl olduysa tüm şüphelilerin serbest bırakıldığıdır. Eskiden sadece uyuşturucu transit bölgesi olarak kabul edilen Türkiye, bugün saray ve çevresinin destekleriyle uyuşturucu ticaretinin merkezi haline gelmiştir.

Türkiye Uyuşturucu Raporu’na göre, metamfetamin kullanımı son iki yılda 5.5 kat artmıştır ve metamfetaminle ilişkili şüpheli sayısı bir yılda %61.5 artış göstermiştir. Uyuşturucu kullanım yaşı ise 10 yaşına kadar düşmüş durumdadır. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi’nin raporuna göre İstanbul, metamfetamin kullanımında Avrupa’da 10. sırayı alarak endişe verici bir duruma bürünmüştür.