İstanbul’da Kaçırılan Çocuk Polis Ekipleri Tarafından Bulundu

Fidye için çocuk kaçırdılar... 7 saatte kurtarıldı

İstanbul’da bulunan bir ailenin 3 yaşındaki çocuğu, bakıcı tarafından kaçırıldıktan sonra polis ekipleri tarafından bulundu. Olay, geçen salı günü akşam saatlerinde Ataköy 5. Kısım’da meydana geldi. Bakıcı Ruqsat J., ailesiyle vakit geçirmek için çocuğu kafeye götürdü ve eve dönmek üzere yola koyuldu. Ancak, bir süre sonra yanına gelen bazı kişiler tarafından darp edilerek çocuk kaçırıldı. Bakıcı hemen çocuğun ailesini arayarak durumu bildirdi ve polisten yardım istedi. Ruqsat J., polis ifadesinde şunları söyledi: “Maskeli bir kişi benim yanıma gelip kafama sert bir cisimle vurdu. Beni darp ederek çocuğu kucağımdan alıp kaçtı.”

Polis ekipleri olayı araştırırken, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek çocuğun Kâğıthane’deki bir eve götürüldüğünü belirledi. Ardından, 9 adrese peş peşe baskın düzenledi. Son baskın yapılan evde çocuk uyurken bulundu ve Cevher K. adlı şahıs ile Osman K. ve Mustafa B. adlı arkadaşları gözaltına alındı. Çocuk, hastaneye götürülerek tedavi edildi ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Aile, kısa sürede çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, polislere teşekkür etti.

Cevher K. ise ifadesinde şunları söyledi: “Bizim börekçi dükkânımız ailenin kafesinin karşısında. Borçlarım olduğu için fidye amacıyla kaçırdım. Eğer yakalanmasaydım fidye istemeyi planlıyordum.” Emniyet tarafından sorguları tamamlanan 3 kişi adliyeye sevk edildi.