İstanbul’da Korsan Servis Taşımacılığına Dikkat Çeken Görüntüler Ortaya Çıktı

Korsan taksiden sonra şimdi de korsan servis! Şaşkına çeviren görüntü! Öğrenciler sıkış tıkış araca bindirildi

İstanbul’da bazı bölgelerde korsan servis araçlarıyla öğrenci taşımacılığı yapıldığına dair ortaya çıkan görüntüler, korsan servis taşımacılığına dikkat çekti. Görüntülerde, güvenlik önlemlerinin alınmaması ve öğrencilerin korumasız bir şekilde araçlara bindirilmesi endişe yaratırken, velilere korsan servis araçları konusunda dikkatli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, İstanbul’da korsan servis taşımacılığına yönelik şikayetlerin sık olduğunu belirtti. Sinar, velilere şu uyarıda bulundu: “Öğrenci velileri, servis şoförünü ve personelini tanımaları gerekiyor. Kayıt yaparken, şoförün plakalı aracına ve şoförün şoför kartına dikkat etmeleri önemlidir.”

Sinar ayrıca, korsan servis taşımacılığıyla ilgili şikayetleri düzenli olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü, büyükşehir belediyesi, kaymakamlıklar ve ilçe emniyet müdürlüklerine ilettiklerini söyledi. İstanbul’da servis taşımacılığının tahditli plaka sistemine tabi olduğuna dikkat çeken Sinar, bu plakanın dışındaki araçların kayıtlı olmadığını ve kimlik bilgilerinin bilinmediğini belirtti. Sinar, sadece kayıtlı şoförlerin ve araçların güvenlik kontrollerinden geçebildiğini vurgulayarak, öğrenci velilerinin bu bilgilere dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Korsan taşımacılığın bir başka yöntemi olan ikiz plaka yöntemine de değinen Sinar, bu yöntemin hem korsan taşımacılığa hem de sahtekarlık, dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik gibi suçlara yol açtığını belirtti. Sinar, bu ikiz plaka tehlikesine karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi.

Servis şoförü Osman Şahin ise korsan taşımacılığa karşı olduklarını ve vergilerini düzenli olarak ödediklerini vurgulayarak, korsanların haksız rekabet yarattığını ve kazançlarından çaldıklarını dile getirdi.