“İstanbul’da Kutlanan Cumhuriyetin 100. Yılında Motosikletçi Korteji Uluslararası Katılımla Gerçekleşecek”

Motosikletlerini 100. yılda şehitler için sürecekler

Bu sene, Türkiye’den olduğu kadar farklı ülkelerden gelen motorsikletçiler de İstanbul’da bulunacak. Türkiye’deki motorsiklet kulüplerinin çatı organizasyonu olan Türkiye Motosiklet Platformu her yıl 29 Ekim’de Suadiye’den başlayarak Edirnekapı Şehitliği’nde sona eren bir kortej düzenliyor. Bu geleneksel korteje katılmak için Türkiye’nin dört bir yanından gelen motorsikletçiler İstanbul’da bir araya geliyor. Ancak bu yıl, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları sebebiyle yurtdışından birçok Türk motorsiklet grubu da korteje katılmak için İstanbul’a yolculuk yapmış durumda. Geçtiğimiz yıl binlerce motorsikletçinin olduğu kortejin bu yıl 100 binin üzerinde motorsikletçinin beklendiği tahmin ediliyor.

Kortej, saat 13.00’te Suadiye Oteli’nin önünde motosikletli polisler eşliğinde hareket etmeye başlayacak. Bağdat Caddesi boyunca ilerleyecek ve ardından D-100 karayoluna bağlanacak. Kortej, ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de geçerek Edirnekapı’ya ulaşacak. Edirnekapı Şehitliği’nde, şehitler için saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamak için Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale’den gelen motorsikletçiler Lüleburgaz’da bir araya geldi. Motorsikletlerini yan yana getirerek “Cumhuriyet’in 100. Yılı” yazan motorsikletçiler, ayrıca Atatürk posteri ve Türk bayrakları da taşıdı.