İstanbul’da Lüks Araç Kazası: Anne ve Oğul Amerika’da Yakalandı

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur 106 gün sonra yakalandılar: Baba Özer Aci Hürriyet'e konuştu

İstanbul Kemerburgaz’da Meydana Gelen Olayın Ardından Anne Ve Oğul Amerika’da Yakalandı

1 Mart 2024 tarihinde ehliyetsiz kullandığı lüks araçla 5 kişiyi ezerek Oğuz Murat Aci’nin (29) ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından Mısır’a kaçırıldı. Daha sonra anne oğul Amerika’ya geçti. Tok ve oğlu, New York sokaklarında çekilen fotoğraflarıyla büyük tepki çekti.

Eylem Tok, kazanın ardından 4 gün sonra yaptığı sosyal medya paylaşımında, olay nedeniyle korktuğunu ve paniklediğini belirterek annelik içgüdüsüyle oğlunu yurtdışına kaçırdığını ancak adalet önünde hesap vereceklerini açıkladı.

Olayın ardından 17 yaşındaki gencin babası ünlü estetisyen Bülent Cihantimur, ifadeye çağrıldı ve yurtdışı çıkış yasağı ile karakola imza verme yükümlülüğü getirildi.

İşyerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren Saltoğlu, o gece anne ve oğlunu havalimanına götüren kişiydi. Saltoğlu, “suçluyu kayırma” ve “delilleri gizleme” suçlamalarıyla tutuklandı ve daha sonra tahliye edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Florida Güney Bölgesi Mahkemesi’nin 7 Mayıs tarihli tutuklama kararının ardından Boston’da yapılan bir operasyonla Tok ve oğlunun gözaltına alındığını duyurdu.

Timur Cihantimur ve Eylem Tok, Boston Federal Mahkemesi’ne sevk edildi. Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un iade talebiyle ABD’de yakalandığını belirtti.

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkında 23 Mayıs’ta kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılmıştı.

Timur Cihantimur ve Eylem Tok’un yakalanma haberini öğrendikten sonra Hürriyet’e konuşan baba Özer Aci, gözyaşları içinde “Sizler sayesinde amacıma ulaştım. Gazeteci arkadaşlar arayıp haberi verdi. Sonra Bakan’ın paylaşımını gördük. Sevindik, heyecanlandık. Acı içimizdeyken insan nasıl sevinir bunu yaşadık. Heyecandan hepimiz ağladık, birbirimize sarıldık. Bu başka bir duygu anlatamam. Yüreğimize bir su serpildi. Bu suyun günler önce serpilmesi lazımken bu günü bekledik.” dedi.

‘Tutuklansınlar da oradaymış buradaymış benim için hiç önemli değil. Haklı olduğumuz davada haklılığımız ortaya çıktı. Ne olacak şimdi. ‘Eli kelepçeli ülkene dönme’ dedim defalarca. O cani anneyi görmem lazım. Havalimanında dört gözle bekliyor olacağım. Kendi evladını evlat bilip, başkasının evladını evlat bilmeyen bir annenin gözüne bakmam lazım. Onu davul zurnayla karşılayacağım.” şeklinde konuştu.