İstanbul’da Metrobüste Gerçekleşen Taciz Olayında Tutuklama

Metrobüste iğrenç taciz

İstanbul’da bulunan bir özel üniversite öğrencisi olan M.A. (20), geçtiğimiz Salı sabahı okula gitmek için Haramidere’den metrobüse bindi. M.A., bacağına temas edildiğini fark ettiğinde oturuyordu. Çevresine baktığında, kendisine tacizde bulunan Bekir B.’yi fark etti. Bu olayın şokunu yaşayan M.A. bağırdı ve diğer yolcuların da yardımıyla Bekir B. hızla uzaklaştı. Metrobüs şoförü polise haber verirken, M.A. ve tanık olan diğer kişiler, Sefaköy durağında inip polislerle görüştü. Bekir B., gözaltına alınırken M.A. ve diğer tanıklar da emniyete giderek şikayetçi oldu.

Olayın detaylarını anlatan M.A., psikolojisinin bozulduğunu ve bu olayın peşini bırakmayacağını belirtti. M.A., Türkmenistanlı olduğunu ve “Metrobüse bindim, kalabalık bir ortam vardı. Ben otururken, birisinin bacağımı hissettiğini fark ettim. Daha sonra ıslaklık hissettim ve ona ‘Ne yapıyorsun?’ diye bağırdım. Adam, hiç tepki vermeden geriye doğru ilerlemeye başladı. Bu durumu başkaları da gördü ve diğer yolcular onu dövmeye başladı. Polis karakoluna gittik. Ben burada yabancı bir öğrenciyim. Hala bu şokun etkisindeyim ve çok korktum. Bu olayın peşini bırakmayacağım. Sonrasında ‘Bu işi parayla halledebilir miyiz?’ diye sordu. Onun parasını istemiyorum. Bütün kıyafetlerim poliste. Çok kötü hissediyorum. Bu deneyimi yaşadım, başka birinin yaşamasını istemiyorum.” şeklinde konuştu.

Şikayet üzerine emniyete götürülen Bekir B., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.