İstanbul’da Okul Açılışı Öncesi Trafik Tedbirleri Alınıyor

İstanbul’da ilk okul günü alarmı

Okulların açılacağı tarih yaklaştıkça, İstanbul’da yaşanabilecek trafik sıkıntıları gündemde yerini alıyor. İstanbul Valiliği’nin koordinasyonunda yapılan toplantıya İBB, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü , İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği ile İstanbul Umum Servis Araçları Odası temsilcileri katıldı. Bu toplantıda alınan kararlarla birlikte, trafikle ilgili önlemler artırıldı.

11 Eylül’de, okulların açıldığı gün, toplu taşıma araçları 06.00-14.00 saatleri arasında ücretsiz olacak ve sefer sayıları artırılacak. İlk 2 gün boyunca, okul servis araçlarının arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanmasına izin verilecek. Ayrıca, İDO’nun Sirkeci-Harem hattında yaya yolcular ücretsiz geçebilecek ve Şehir Hatları’na ek vapur seferleri düzenlenecek.

Bu önlemlerle birlikte, tüm kurumlar Ulaşım Yönetim Merkezi (UYM) ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) aracılığıyla bir araya gelerek 3 gün boyunca nöbet tutacak. Ayrıca, şehir içindeki kameralarla trafik sürekli izlenecek ve Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü şantiyelerinde okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak. Hasar görmüş altyapılara hızlı bir şekilde müdahale edilecek ve mevcut çalışmalar okul açılışından önce tamamlanacak. Zaruri çalışmalar ise gece vardiyasında sürdürülecek.

Bu önlemlerle birlikte, İstanbul’da yaşanması muhtemel trafik sıkıntılarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Okul açılışı öncesi alınan bu tedbirler, öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşmalarını sağlamayı amaçlıyor.