İstanbul’da Okul Servisleri Trafiği Rahatlatıyor

Trafikte pazartesi önlemleri

İstanbul’da Okul Servisleri Trafiğe Çıkıyor

İstanbul Valiliği, yaklaşık 320 bin öğrenciyi taşıyacak okul servislerinin trafiğe çıkacağını duyurdu. Valilik, trafikte ilk gün sendromunun yaşanmaması için pazartesi günleri eğitim öğretiminin 10.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılmasına karar verdi. Bu önlemin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de hazırlıklarını tamamladı.

İBB birim sorumluları, pazartesi gününden itibaren AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ve UYM’de (Ulaşım Yönetim Merkezi) 3 gün boyunca nöbet tutacak. İstanbul trafiği kent içi kameralardan anlık takip edilecek. Trafik Müdürlüğü’ne bağlı Mobil EDS araçları ve Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü denetim ekipleri, sivil trafik ve zabıta ekipleri koordineli olarak denetimlerde bulunacak.

Okul servis araçları için alınan önlemler arasında ilk iki gün arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanılması ve İDO’nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcuların ücretsiz seyahat etmeleri bulunuyor. İlk gün, 06.00-16.00 saatleri arasında İBB’ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İSPARK da, okul servis araçlarına ücretsiz hizmet verecek.

Okulların açılmasından itibaren, İETT her gün bin 716 ek sefer yapacak. 137 binden fazla yolcu bu seferlerle toplu taşımaya yönlendirilirken, 114 bin aracın trafikten çekilmesi hedefleniyor. Metro İstanbul da 435 ilave sefer planlayarak yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşımaya yönelmesi bekleniyor.

Sinyal direklerine “Ben Duyarlı Sürücüyüm” levhalarının asılacağı duyuruldu. Veliler, https://tuhim.ibb.gov.tr adresi üzerinden kayıtlı şoför sorgulama ve okul servis ücretini hesaplama imkanına sahip olacaklar.