“İstanbul’da Rehin Alma ve Tehdit Olayında Cezalar Yeniden Belirlendi”

Rehinci sapığın cezası arttı

İstanbul Şişli’deki özel bir tıp merkezinde geçtiğimiz yılın Aralık ayında gerçekleşen olayda, Ramazan Keleş eski sevgilisinin kız kardeşi olan hemşire Hayrünnisa Can’ı bıçakla rehin alarak şiddet dolu bir eylem yaptı. Keleş’in Hayrünnisa Can’ın boğazına bıçak dayayarak “Bu ve ablası ölecek” diyerek tehdit ettiği anlaşıldı. Polis, bir fırsatını bulup Keleş’i etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Bu olay sonrasında Hayrünnisa Can da yaralandı.

Olayın faillerinden Ramazan Keleş, geçtiğimiz Eylül ayında yargılandı. “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 10 yıl, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 6 yıl, “Tehdit” suçundan 10 ay hapis ve “Hakaret” suçundan da 2 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. Toplamda 16 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Ancak Yargıtay’ın “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçu yönünden eksik ceza verildiği kararı sonrasında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Keleş getirildi.

Mahkeme heyeti, keşkelerin ardından, “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçu nedeniyle meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığını göz önüne alarak Ramazan Keleş’i 13 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın samimi bir pişmanlığı olmadığını tespit eden mahkeme, herhangi bir indirim uygulamadı.