İstanbul’da Restoran Vale Cinayeti: Hırsızlık Girişiminde Hayatını Kaybeden Ogün Tekin’in Katilleri Yakalandı

Vale Ogün’ü vuranlar yakalandı

İstanbul’da meydana gelen üzücü bir olayda, 19 Ağustos tarihinde bir restoranda vale olarak çalışan Ogün Tekin, müşterilere ait araçların anahtarlarını çalan hırsızları engellemek isterken silahla vurularak hayatını kaybetmişti. Polis ekipleri, Hadımköy’de hırsızların izini bulmuş, çatışmanın ardından hırsızlar başka bir aracı gasp ederek kaçmışlardı.

Polis soruşturmayı yürütürken, cinayete karışan kişilerin isimlerini tespit etti. Cebrail E. ve ikiz kardeşi Mikail E., Yakup Y. ve Baran P. adlı şahısların saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Kırklareli Lüleburgaz’da gerçekleştirilen operasyon sonucunda özel harekat polislerinin de desteğiyle 4 saldırgan yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon sırasında ayrıca Murat E. ve Serdest Ç. adlı şüpheliler de yakalandı. Bu iki kişinin ayrıca Esenyurt’ta gerçekleşen Ahmet Ertan cinayetiyle de bağlantılı oldukları ortaya çıktı. Şüphelilere yardım eden bir emlakçı da gözaltına alındı. Operasyonun sonucunda, 2 av tüfeği ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi.

Polis merkezinde yapılan sorgulamalar sonucunda, Mikail E.’nin 87, Cebrail E.’nin 48 ve Yakup Y.’nin 27 adet suç kaydı olduğu belirlendi. Diğer şüphelilerin de 39 adet suç kayıtları olduğu tespit edildi. Bu trajik olayın aydınlatılması için yapılan titiz çalışmalar sonucunda, suç makinesi olarak tanımlanan bu şüpheliler adalet önüne çıkarılacak.