İstanbul’da Sabah Trafiği Sıkıştı!

İstanbul'da sabah trafik yoğunluğu

İstanbul’da sabah trafiği yoğunluğunu sürdürüyor. Avrupa Yakası’nda TEM Bağlantı Yolu AKOM Hasdal yönü ile D-100 kara yolunda Zeytinburnu’ndan Topkapı istikametine trafik akışı zorlanıyor. Mahmutbey gişeler bölgesinde Edirne ve Ankara istikametlerinde trafik ise normal seyrinde ilerliyor.

Anadolu Yakası’nda D-100 kara yolunda Kartal-Kadıköy arasında çift yönlü bölgesel yoğunluk yaşanırken, Uzunçayır mevkisinde Ankara istikametinde trafik ağır ilerliyor. TEM Otoyolu’nda ise Sancaktepe’den başlayan trafik yoğunluğu Ataşehir’e kadar devam ediyor.

Şile Otoyolu’nda Üsküdar ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametlerinde trafik sıkışıklığı gözleniyor. Toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşanıyor. Sabah işe ve okula gitmek için evden çıkanlar, özellikle Küçükçekmece’deki Beşyol ve Sefaköy metrobüs duraklarında sıkışıklığa maruz kalıyorlar.

M5 Üsküdar-Sancaktepe Metro Hattı’nda Üsküdar yönünde yaşanan kalabalığın, metrobüs aktarması olan Altunizade istasyonunda azaldığı görülüyor. Altunizade’de her iki metrobüs turnikelerinden başlayan yolcu yoğunluğu, köprü üzerinden peronlara kadar uzanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah erken saatlerde Avrupa Yakası’nda trafik yoğunluğu yüzde 58, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 67 ölçülüyor.