İstanbul’da Silahlı Çete Tarafından Dolandırıcılık İddiasıyla Savcılığa Başvurulan Fly Butik Residence Olayı- 211 Dairede 600 Milyon TL Üzerinde Paranın Toplandığı Ortaya Çıktı

Rezidans çetesi yabancıları hedef almış

İstanbul Esenyurt’ta bulunan ‘Fly Butik Residence’ projesine silahlı bir çetenin saldırması sonucunda, Uçarlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uçar, müşterilerin dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa başvurmuştur. Soruşturma sonucunda, 211 dairenin 600 kişiye satıldığı ve 600 milyon TL’nin üzerinde para toplandığı belirlenmiştir. Bu durum üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 86 kişi hakkında 590 sayfalık bir iddianame hazırlamıştır.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında Çetin Başkan Şimşek ve ona bağlı silahlı kişilerin, site sakinlerini tehdit ederek darp ettikleri, eşyalarını yağmaladıkları, kapı kilitlerini değiştirerek zorla evlerine girdikleri ve başkalarına kiraya verdikleri belirlenmiştir. Ayrıca, suç kayıtları olan kişilerin güvenlik görevlisi olarak siteye yerleştirildiği tespit edilmiştir. İddianameye göre, özellikle yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de oturum izni almak amacıyla mülk sahibi olmaya çalışmalarından dolayı, bu kişilerin suç örgütünün ana hedefi haline geldikleri ifade edilmiştir. İddianamede ayrıca, sitenin elektriğinin kayıt dışı paralar talep ederek, ikamet sahiplerini tehdit ederek kesildiği de anlatılmaktadır.

Adaletin Aydınlığı Partisi Genel Başkanı Altuğ Ergüzel’in de aralarında bulunduğu örgüt üyeleri hakkında iddiaların yer aldığı iddianamede, örgüt liderinin Nihat Akyüz olduğu, Mehmet Özçelik’in koordinasyonu sağladığı, Çetin Başkan Şimşek’in silahlı yapının lideri olduğu, eski Esenyurt Asayiş Büro Amirliği Komiseri Hüseyin Çoşkun ve polis memuru Mevlüt Kerpiç’in de örgüt adına faaliyetlerde bulundukları iddia edilmektedir. Ayrıca, Büyükçekmece 20. Noterliği’nde görevli başkatip Fikriye Çağla Öztürk’ün de çeteyle işbirliği yaptığı ifade edilmektedir. Nihat Akyüz için 1683 yıla, Çetin Başkan Şimşek için 2 bin 60 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, Altuğ Ergüzel için 23 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.