İstanbul’da Skandal: 9 Hastane Ruhsatsız Boşaltıldı

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasındaki hastanelerdeki hizmetlere son

İstanbul’da Skandal: Ruhsatı İptal Edilen 9 Özel Hastane Boşaltıldı

İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle işbirliği yapılarak, bebek acil hastalarının önceden anlaşılan özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine nakledilerek ölümlerine sebebiyet verildiği ve haksız kazanç sağlandığı iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında, ruhsatı iptal edilen 9 özel hastane boşaltıldı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilen yazı sonrasında başlatılan taburcu ve sevk işlemleri tamamlandı.

Sevk işlemleri tamamlanan hastaneler arasında Özel Silivri Kolan Hospital, Özel Güney Hastanesi, Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Özel Bağcılar Medilife Hastanesi bulunuyor. Bu hastanelerin tabelaları indirilerek mühürlendi ve hastalar, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edildi.

Özel Reyap İstanbul Hastanesi ile Özel Birinci Hastanesi’nde yoğun bakımda olan hastalar dışındaki hastaların sevki tamamlandı. Nakli mümkün olmayan hastaların tedavileri ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen uzman branş doktorların gözetiminde sürdürülüyor.

Yapılan işlemlerin ardından, yoğun bakım hizmetlerine son verilen hastanelerin mühürlenmesi planlanıyor. Bazı hastanelerin önünde toplanan çalışanlar, suçluların cezalandırılmasını talep ederken, hastanelerin kapanmaması çağrısında bulundu.