İstanbul’da Su Seviyesi Alarm Verici Düşüş Yaşarken, Acil Tedbirler Alınmalı!

Korkutan görüntü

İstanbul’da Su Seviyesi Endişe Verici Derecede Düştü!

İstanbul’da su seviyeleri alarm verici bir şekilde azalmaya devam ediyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin verilerine göre, Istrancalar’da su miktarı %19.23, Terkos’ta %15.97, Sazlıdere’de %14.38, Alibey’de %12.64, Büyükçekmece’de %9.16, Ömerli’de %62.62, Darlık’ta %44.37, Elmalı’da %19.67, Pabuçdere’de %3.84 ve Kazandere’de %9.35 olarak ölçüldü.

Özellikle Alibey Barajı’ndaki doluluk oranı, geçen yıl aynı döneme göre büyük bir düşüş göstererek %38.96’dan %12.64’e geriledi. Bu, barajın son 9 yılın en düşük doluluk seviyesi olduğu anlamına geliyor.

İstanbul Su Yönetim Sistemi Kontrol Odası’nda İSKİ Daire Başkanı İsmail Aydın tarafından gösterilen ekranlar, endişe verici bir manzarayı ortaya koyuyor. Aydın, “Geçen yıl bu zamanlarda su seviyeleri %60’lardaydı. Şu an %14’e kadar düştü, yani son 10 yılın en düşük seviyesine ulaştık. Bu yaz İstanbul’da neredeyse hiç yağış olmadı ve sıcak hava nedeniyle su kullanımı arttı. Acil ve etkili önlemler alınması şart” şeklinde konuştu.

Aydın, İstanbul’daki barajların bir yıl boyunca yeterli su seviyesine sahip olmadığını vurguladı. Durumun ciddiyetini göz önünde bulundurarak, acil tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.