‘İstanbul’da Terör Operasyonu: Terörist Yakalandı’

Eylem için Türkiye'ye giriş yapan terörist İstanbul'da yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlükleri, terör örgütleri PKK/KCK ve PYD/YPG’ye yönelik operasyonlar kapsamında önemli bir bilgiye ulaştı. Uluslararası Risk Analiz Grupları’nda görev yapan profil uzmanları, terörist İmad Al-Halaf’ın kod adı ‘Haydar Ali Cuma’ olduğunu belirledi ve İstanbul’a sızdığını tespit etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla soruşturma derinleştirildi ve emniyet güçleri, Suriye’nin Kamışlı kentinde üst düzey bir teröristin, PKK/YPG’den aldığı talimatla İstanbul’da faaliyetlerine devam etmek üzere kente geldiğini öğrendi. Terörist, Filistin kimliği ile yurda giriş yaparak İstanbul’da saklandığı belirlendi ve polis ekipleri tarafından takibe alındı.

Emniyet birimleri, teröristin kimlerle irtibat halinde olduğunu belirleyerek, saklandığı evde düzenledikleri baskınla hücre sorumlusunu yakaladı. Yakalanan teröristin dijital materyalleri incelendiğinde, PYD/YPG saflarında faaliyet gösterdiği ve silahlı eğitim aldığı ortaya çıktı.

Teröristin PKK/YPG için tünel ve menfez kazdığı, patlayıcı maddeler üzerine eğitim aldığı ve Suriye’deki eylemlere katıldığı belirlenirken, Türkiye’ye kaçak yollarla girişini sağlayan kişilerin tespiti için çalışmalar devam ediyor. Terörist, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yardım ve yataklık yapanların da bulunması için soruşturma sürüyor.