İstanbul’da Toprak Kayması: Acil Durum!

Burası riskli alan ilan edilmiş... 30 ev tahliye edildi: Vali Davut Gül bölgeyi ziyaret etti

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Sağanak Yağış Sonrası Toprak Kayması

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen toprak kayması sonucu 30 ev ve 114 kişi tahliye edilerek çevredeki otellere ve yakınlarının evlerine yerleştirildi. Neyse ki, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede çalışmalara başlayarak hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Valisi Davut Gül, heyelanın yaşandığı bölgeye dün sabah saatlerinde gelerek incelemelerde bulundu. Vali Gül, riskli alan ilan edilen bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “30 ev boşaltıldı. Şimdiye kadar hak sahipleri ve belediye arasında anlaşma sağlanamadığı için taşınması geciken yapılar var. Toprak kayması yaşanmasa bile buradaki yapıların taşınması ve yıkılması gerekiyor” dedi.

Mahalle sakinlerinden Ayhan Özkabak ise kentsel dönüşüm başladıktan sonra yaşanan sorunları şu şekilde aktardı: “Kentsel dönüşüm çalışmaları başladıktan sonra burası bu hale geldi. Komşularımız tapularını 10 yıl sonra alabildi. Mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.”