İstanbul’da Trajik Motosiklet Kazası

Kızılay Eski Başkanı’nın kızı 15 yılla yargılanacak




İstanbul’da Motosiklet Kazası – Yaya Hayatını Kaybetti

İstanbul’da Motosiklet Kazası – Yaya Hayatını Kaybetti

İstanbul’da yaşanan bir kazada, eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir’in karıştığı bir trafik olayı büyük üzüntü yarattı. Demir, Beykoz’da ilerlerken kasksız ve ehliyetsiz 2 kişinin bulunduğu motosikletle çarpıştı. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk ile arkadaşı Batın Barlas Çeki yere savruldu. Motosiklet ise yayaların arasına girdi.

Kazada, Öztürk ve Çeki ile bir yaya yaralandı. Ne yazık ki, kafasını beton dubaya çarpan 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kaza sonrasında gözaltına alınan Fatma Zehra Kınık Demir, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemece yurtdışına çıkış yasağı ve imza adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Demir, suçlamayı kabul etmeyerek kusurunun bulunmadığını belirtti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Fatma Zehra Kınık Demir’in, ’taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, kaza anında kural ihlali yaptığı ve kusurlu olduğu tespit edilen Demir hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açıldı.

Fatma Zehra Kınık Demir, 30 Ekim’de ağır ceza mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.