İstanbul’da Ünlü İsimlerin Dolandırıldığı Banka Skandalında 18 Mağdur!

Büyük vurguna 216 yıl istendi

İstanbul’da özel bir banka müdürü olan Seçil Erzan’ın, spor dünyasının ünlü isimleri Emre Belözoğlu, Arda Turan, Selçuk İnan, Fernando Muslera, Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı dahil olmak üzere 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 62 sayfalık iddianamede, bankacı Seçil Erzan’a ‘nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik’ suçlamalarıyla 216 yıl hapis cezası isteniyor. 3’ü tutuklu 6 kişi ise 65 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

İddianamede, müştekilere verilen el yazısı dekontların ve dolandırılanlar arasında bulunan kuyumcu Ömer Kahraman’ın paraları teslim ederken çekilmiş fotoğrafların bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca, inceleme sonucunda Seçil Erzan’ın telefonunda çok sayıda yazışmanın tespit edildiği ortaya çıktı. WhatsApp kayıtlarına göre, Erzan paralarını isteyen kişileri sürekli erteleyerek oyalamış veya telefon aramalarına cevap vermemişti.

Müştekilerin ifadeleri ise dolandırıcılığın nasıl gerçekleştirildiği ve Seçil Erzan ile tanışma süreçlerini ortaya koydu. Emre Belözoğlu, Seçil Erzan ile Volkan Bahçekapılı aracılığıyla tanıştığını belirtiyor ve tüm birikimini kaybettiğini söylüyor. İlk seferde 2 milyon 892 bin dolar, ikinci seferde 400 bin dolar ve üçüncü seferde de 1 milyon dolar verdiğini ifade ediyor. Arda Turan ise yıllarca çalışarak kazandığı tüm parasını Seçil Erzan tarafından kandırılarak kaybettiğini dile getiriyor. Dolandırıcılık olayının kendisini derinden etkilediğini ve bir anda tüm birikiminin yok olduğunu belirtiyor.

Seçil Erzan’ın paraları teslim alırken çekilen fotoğrafları ve müştekilere verdiği el yazısı dekontları da delil olarak sunulmuş durumda.

Öte yandan, Seçil Erzan ve bankanın bazı yöneticileri hakkında bankacılık zimmet suçundan takipsizlik kararı verildiği belirtiliyor. Ancak, 11 şüpheli hakkında başvuru şartlarının yerine getirilmediği için bu takipsizlik kararı alındığı ifade ediliyor.

İddianamede yer alan diğer bir detay ise hangi müştekinin ne kadar para kaybettiğiyle ilgili bilgileri içeriyor. Buna göre, Seçil Erzan’ın paralarını aldığı kişilerin miktarları şu şekildedir:

– Arda Turan: 7 milyon 500 bin dolar
– Emre Belözoğlu: 4 milyon 292 bin dolar
– Selçuk İnan: 1 milyon 535 bin dolar
– Nestor Fernando Muslera: 500 bin dolar
– Buse Terim Bahçekapılı: 240 bin dolar
– Bülent Çeviker: 2 milyon 198 bin dolar
– Burhan Taşpolat: 1 milyon 416 bin dolar ve 1 milyon 500 bin TL
– İsmail İbrahim Çağlar: 2 milyon 910 bin dolar
– Musa Mert Çetin: 75 bin dolar
– Emrah Çolak: 3 milyon 212 bin dolar
– Ömer Kahraman: 940 bin dolar ve 5 milyon 884 bin TL
– İbrahim Kocabaldır: 140 bin dolar
– Uğur Gözaçan: 500 bin dolar
– Nuray Şengüller: 312 bin dolar