İstanbul’da Yapılan Operasyonda Ümit Değirmenci’nin Örgütü Çökertildi!

İstanbul'da Mahzen-17 Operasyonu! Bakan Yerlikaya duyurdu: Organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul’da gerçekleştirilen “Mahzen-17” operasyonları sonucunda Ümit Değirmenci’nin cezaevinde olduğunu belirtti ve örgütün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlar kapsamında elebaşılığını yapan kişinin liderliğindeki organize suç örgütü üyelerinden 40 şüphelinin yakalandığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu detayları paylaştı: “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; suç işleyenlere, halkımızın huzurunu bozanlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Tek tek yakalayıp adalet önüne çıkaracağız.” Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonlar sonucunda organize suç örgütü mensuplarının kasten yaralama, uyuşturucu ticareti, nitelikli yağma, yasadışı silah ticareti, mala zarar verme, tehdit ve hakaret gibi suçları işlediği belirlendi.

Operasyonlar neticesinde 23 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, uyuşturucu madde, fişekler, telsizler, çelik yelekler ile döviz ve Türk lirasına el konuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ve operasyonlarda yer alan polis ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle olsun” dedi.

Otomobil Sürücüsü Cip Sürücüsüne Saldırdı, Emniyet Mensubu Olduğunu İddia Etti

Esentepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı’nda öğle saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre, 34 HBC 213 plakalı otomobilin sürücüsü, kendisine korna çalan 34 TM 4045 plakalı cipin sürücüsüne tepki gösterdi. Otomobilden inen sürücü, cipe yumruk atmaya başladı. Bir motosiklet sürücüsü araya girdi ve olay yerine trafik polisi ulaştı.

Emniyet mensubu olduğunu iddia eden otomobil sürücüsü, aracını emniyete çektikten sonra cipin kaput bölümüne vurarak sürücüye tepki göstermeye devam etti. Ancak trafik polisinin müdahalesiyle sürücü olay yerinden uzaklaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin sosyal medyadan yapmış olduğu açıklamada saldırganın yakalandığını ve şahsın emniyet mensubu değil sivil olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya’nın konu hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

Sosyal medyada yer alan ve “İstanbul’da bir şahıs kendisine korna çalan sürücünün önünü keserek camını yumrukladı” başlıklı görüntüler üzerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce inceleme yapıldı. Akan trafikte bir aracı durdurup sürücüsünün üzerine yürüdüğü ve taşkınlık çıkarmaya çalıştığı tespit edilen M.D. adlı şahsın emniyet görevlisi değil sivil vatandaş olduğu belirlenmiştir. Şahıs hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır.

Otomobil Sürücüsü Cip Sürücüsüne Saldırdı ve Emniyet Mensubu Olduğunu İddia Etti