“İstanbul’da Yaşanan Cinayetin Azmettiricisi Hakkındaki İtiraf Mahkemede Ortaya Çıktı”

Müzik öğretmeni cinayetine 25 yıl istendi

Türkiye’de 1998 yılında ele geçirilen 212 kg eroin olayıyla ilgili, 2003 yılında Hollanda’da yakalanan bir kişi olan Çelik, cinayetten birkaç ay önce ülkeye geri döndü. İki çocuğunun annesi olan Arzu Nihan Çelik’i öldürmek isteyen Şerafettin Çelik, daha önceden tanıştığı Ceyhan Özmaden ve Erkan Can’a bu isteğini iletti. Can ve Özmaden, bu talebi kabul ederek 5 Mayıs 2004 tarihinde İstanbul Fatih’te Arzu Nihan Çelik’i evinde, çocuklarının gözleri önünde öldürdü.

Cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen Şerafettin Çelik, 2 Mayıs 2019’da vefat etti. 3 yıl sonra, 26 Eylül 2022’de polise başvuran Erkan Can (53), cinayeti itiraf etti. Can ifadesinde, “Şerafettin Çelik’ten korktuğum için bu zamana kadar anlatmadım” dedi.

Arzu Nihan Çelik’in davası İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Savcı, tutuklu sanıklar Can ve Özmaden’in 20 ila 25 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Can ve Özmaden’in tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, son savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.