İstanbul’da Yaşanan Trajik Trafik Kazası Ülkeyi Yasa Boğdu

4 can alan ‘4 metre’ faciası




İstanbul’da Yaşanan Trafik Kazası Ülkeyi Yasa Boğdu

İstanbul’da Yaşanan Trafik Kazası Ülkeyi Yasa Boğdu

İstanbul’da meydana gelen trajik bir kaza tüm ülke halkını derin bir üzüntüye boğdu. Kazada hayatını kaybeden Recep Aytekin’in, İSTOÇ’ta ev eşyaları ticareti yaptığı mağazası bulunmaktaydı. Ailesiyle birlikte Ramazan’ın ilk iftarını açmak üzere Florya Sosyal Tesisleri’ne gitmek için yola çıkmışlardı.

Saat 18.30 sularında Yeşilyurt Rauf Orbay Caddesi’nde, Hava Harp Okulu önündeki Havuzlu Kavşağı’nda köprünün altından geçerken, kağıt yüklü 34 ER 260 plakalı TIR’ın otomobile çarpması sonucu Aytekin Ailesi’nin içinde bulunduğu araç devrildi. Kazayı görenler hemen yardım çağırdı ve olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin uzun çabaları sonucunda Recep Aytekin, annesi Güler Rukiye Aytekin, eşi Sultan Aytekin ve kızı Merve Aytekin’in hayatlarını kaybettiği belirlendi. Aytekin Ailesi’nin cenazeleri Adli Tıp Kurumu’na götürülmek üzere olay yerinden alındı.

Polis ekipleri olay yerinde TIR şoförü Mehmet Fettahoğlu’nu yakalayarak gözaltına aldı. Emniyette ifadesi alınan Fettahoğlu, yaşanan trajedinin nedenini anlamadığını belirterek, “TIR bir anda devrildi, böyle bir şey olacağını bilmiyordum, çok üzgünüm” şeklinde ifade verdi.

Olay yerindeki incelemeler sonucunda TIR’ın daha önce yaşanan çarpmaların izlerini taşıdığı görüldü. TIR şoförü Mehmet Fettahoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gelecek Partisi’nin açıklamasına göre, yaşanan kazada Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun mesai arkadaşı Mehmet Aytekin’in aile fertlerinin cenaze namazları Eyüp Sultan Camisi avlusunda kılınacaktır.

Benzer bir kaza olan 23 Nisan 2019’daki olayda da aynı plakalı TIR’ın yolculuk sırasında başka bir kaza geçirdiği ve şans eseri ucuz atlattığı belirtildi. Aynı köprüde daha sonra yaşanan diğer kaza olayları da dikkat çekici bir şekilde benzerlik göstermekte.