İstanbul’da Zeytin Ticareti: Altın Kaplamalı Zeytin Patenti

Yenilebilir altınla kaplayıp patentini aldı: Ortadoğu'nun zenginlerinden büyük talep

İstanbul’da Zeytin Ticareti Yapan Levent Usluer, Yenilebilir Altın Kaplamalı Zeytinin Patentinin Tescilini Aldı

İstanbul’da zeytin ticaretiyle uğraşan ve 30 yılı aşkın süredir sektörde faaliyet gösteren Levent Usluer, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan yenilebilir altın kaplamalı zeytinin patenti için tescilini aldı. Dünya’nın en sağlıklı gıdası olarak bilinen zeytine verdiği önemle tanınan Usluer, zeytinleri yenilebilir altın tozu ile kaplayarak özel bir ürün haline getirdi.

Zeytin sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren ve Bursa’nın Gemlik ilçesinde zeytin üretimi yapan bir firma olarak bilinen Usluer, “Zeytin kendi başına çok değerli bir ürün, biz zeytine daha da değer katmayı düşündük” diyerek ürünlerinin özelliklerine değindi. Altın kaplamalı zeytinlerinin patenti için gerekli belgeleri tamamlayan Usluer, şu anda yoğun taleplerle karşı karşıya.

Altın kaplamalı zeytinlerine oldukça ilgi olduğunu belirten Usluer, özellikle Ortadoğu ülkeleri ve Arap şeyhlerinin ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. Usluer, “Ürünümüze yurtdışından çok yoğun talepler alıyoruz. Özellikle Arap ülkelerinden ilgi o kadar büyük ki talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Bir kutusunu 500 dolardan satışa sunuyoruz” açıklamasında bulundu.